FIETSERS EN WANDELAARS

U kunt uw fiets bij ons stallen en elektrisch opladen terwijl u zelf de nodige energie opdoet voor uw tocht door de streek. De ingang van de fietsstalling bevindt zich aan de achterkant van het gebouw in de Valleistraat.
Fiets- en wandelkaarten kunt u bij ons kopen.

VELOBISTRO … EEN FIETSTOCHTJE VOOR ZOETE BEKKEN.

…biedt ideale pakketten aan voor een sportieve daguitstap in het Hageland. Vol cultuur en natuur, knappe historische gebouwen en lekkere verrassingen!

Deze unieke fietslussen van ongeveer 43 km elk, brengen je naar het noordelijk gedeelte van Vlaams Brabant en flirten met de grens van de Limburgse en Antwerpse Kempen.
De naam ‘Hageland’ betekent niets meer dan ‘land begroeid met hagen’. Het is een bosrijk, glooiend gebied met holle wegen, prachtige fiets- en wandelmogelijkheden, topgastronomie en heel veel cultuur.

Onderweg wordt je verwend door een lekkere lunch op basis van streekproducten met een glaasje cava in de brasserie de (h)eerlyckheid in Scherpenheuvel.
Je bent ook vrij om in de ’lekjesdreef’ bij de abdij van Averbode een verfrissend ijsje te nuttigen, of een voorraad snoep in te slaan in het kraampje van De Vlaspit onder de toren van de Basiliek van Scherpenheuvel.
Op het einde van deze fantastische fietservaring is er een vieruurtje aangeboden door de ambachtelijke koekjesbakker ‘ Stuckens’ of in het ambachtelijk ‘ijskafee’ te Diest. In Aarschot wacht deze lekkere verrassing je op in de brasserie van de historische watermolen van het 's Hertogenmolens.

Deze pakketjes zijn te koop in het eetcafé.
Een pakket VeloBistro “de fiets op van natuur naar cultuur” kost slechts 20 Euro, inclusief 7 waardebons:

  • Een glaasje cava met een lekkere lunch op basis van streekproducten in de (h)eerlyckheid te Scherpenheuvel
  • een ‘vieruurtje’ bij de ambachtelijke koekjesbakker Stuckens (Diest) of het ambachtelijk ijskafee (Diest) of in de ‘s Hertogenmolens (Aarschot)
  • een korting bij fietsverhuur in het Fietspunt Aarschot en Diest
  • een gratis drankje bij een overnachting in de Pelgrim te Scherpenheuvel
  • een toeristisch infopakket van Toerisme regio Hageland (bij de toeristische dienst van Scherpenheuvel)
  • een infopakket van Pasar (te verkrijgen in de (h)eerlyckheid) fietskaart
  • een korting op een overnachting in het hotel ’s Hertogenmolens te Aarschot

Bezoek de website van Velo Bistro

Contact

Eetcafé De Heerlyckheid
Albertusplein 19
3270 Scherpenheuvel
tel. 013 33 55 69
info@eetcafedeheerlyckheid.be
De Vlaspit is een sociaal tewerkstellingsinitiatief in Scherpenheuvel dat zich richt op mensen die moeilijk geïntegreerd geraken op de gewone arbeidsmarkt. De Vlaspit is een dynamische vzw die steeds in evolutie is. In de organisatie streven we naar een evenwicht tussen de sociale en de bedrijfseconomische context.

In de vzw Opleiding en werkervaring is de voornaamste doelstelling, het tijdelijk tewerkstellen van langdurig werklozen waarbij doorstroming naar de gewone arbeidsmarkt de prioritaire doelstelling is.